Publisert 23. april 2008

Fagforbundet Industri Energi klager Marathons søknad om fortsatt samsoving på Alvheim-feltet inn til Petroleumstilsynet (Ptil).

Industri Energi melder onsdag at forbundet har funnet det påkrevd å klage forholdene ombord på den flytende produksjonsenheten på Alvheim-feltet inn til Ptil.

Samsovingen ombord påfører de ansatte så store problemer at det utgjør at en stor sikkerhetsrisiko, mener forbundet.

Båten (en FPSO) eies av Marathon Petroleum Company Norway, som også er operatør på feltet. Selskapet fikk mot de ansattes anbefaling tillatelse til samsoving i den såkalte fase 1 (fram til det igangsettes produksjon av hydrokarboner).

Ifølge fagforbundet er det søkt om godkjenning til samsoving også i fase 2 og 3, som i praksis tilsvarer om lag ett år framover. Denne søknaden er heller ikke anbefalt av de ansatte som frykter at samsoving vil bli tillatt også etter at fase 1 er ferdig.

– Når det gjelder behandlingen av Maratons søknad om enda mer og forlenget samsoving, så krever Industri Energi at denne ikke innvilges, sier Einar Ellingsen, forbundssekretær ved Industri Energis offshorekontor i Stavanger.

– Vi er av den klare oppfatning at aktivitetsforskriftens krav til tilrettelegging av arbeidet er for å sikre at de ansatte får nødvendig restitusjon og hvile. For å oppnå dette, er det en forutsetning at de ansatte får sove uforstyrret, presiserer han.

– Det meldes at folk er trette og uopplagte. Vi hører historier om ansatte som legger seg på felles oppholdsrom og lignende, for å unngå å sove på den samme trange lugaren som andre. Det er heller ikke hengt opp gardiner foran sengene i alle lugarene. Misstrivselen sprer seg. Dette er helt uakseptable forhold, understreker Ellingsen.

Industri Energi skriver i brevet til Ptil at Marathon i prosessen med Alvheim har hatt lang planleggingstid, og at forbundet ikke kan se at det skulle være noen saklig grunn til at det skal innvilges videre tillatelse til samsoving.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger