Publisert 26. juli 2006

Natur og Ungdom klager planene om å bygge et forurensende gasskraftverk på Mongstad inn for olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp).

NTB

Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) ga 4. juli tillatelse til bygging av et gasskraftverk uten CO2-rensing på Mongstad utenfor Bergen.

Onsdag klaget Natur og Ungdom sammen med Norges Naturvernforbund avgjørelsen inn for Olje- og energidepartementet. Saken havner dermed på Odd Roger Enoksens bord.

– Det er fullstendig uakseptabelt å øke Norges klimagassutslipp når vi allerede ligger langt etter våre internasjonale forpliktelser om å kutte utslippene. Regjeringen må straks gripe inn overfor Statoils skitne gasskraftplaner, sier leder Bård Lahn i Natur og Ungdom i en pressemelding.

Ifølge Lahn er miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) som har siste ord i spørsmålet om klimagassutslippene fra gasskraftverket. Natur og Ungdom ber derfor olje- og energiministeren om å sørge for at NVE slutter å legge seg bort i Miljøverndepartementets ansvarsområde.

– Det er forurensningsmyndighetene, ikke NVE, som best kan vurdere de enorme klimagassutslippene et forurensende gasskraftverk vil medføre. Nå må Odd Roger Enoksen gripe inn og sørge for at direktoratet hans slutter å motarbeide regjeringens krav om CO2-rensing, sier Lahn.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger