Klager på Pingvin

Publisert 9. september 2014

Greenpeaces klage til Miljøverndepartementet over Pingvin-boretillatelsen skal ha fått oppsettende virkning, som betyr at brønnen ikke kan bores før klagen er behandlet.

Miljøorganisasjonen mener ifølge nyhetstjenesten Bloomberg at brønnen, som ligger i lisens 713 vest for Johan Castberg og 146 kilometer fra Bjørnøya, ligger for nær nevnte øys iskant, og derfor ikke bør bores. Dette er for øvrig den femte klagen Greenpeace sender inn på Statoils leteprogram i Barentshavet denne sommersesongen.

Fornuftig nok har ikke Statoil villet spekulere i utfallet av saksbehandlingen, men det er heller tvilsomt at klagen vil bli tatt til følge, ettersom Pingvin -topphullet allerede er boret, og borevinduet for å bore i oljeførende lag i prospektet åpner 18. september.

Pingvin-riggen, ”Transocean Spitsbergen,” startet 2. september boringen av Ensis -prospektet i Barentshavet, og er forventet å fullføre den operasjonen i løpet av måneden. Deretter vil riggen, om man holder seg til samme rekkefølge som på de forhåndsborede topphullene på Ensis, Pingvin og Isfjell , bore Pingvin.

Formålet med 7319/12-1 Pingvin er å teste sandsteiner av Kritt/Tertiær alder i Bjørnøyabassenget. Prospektet ligger grunt og har gitt gode indikasjoner av hydrokarboner både ved hjelp av ordinær seismikk, ”Virtual Drilling” og elektromagnetiske data. Et eventuelt funn vil bli knyttet inn mot Johan Castberg-prosjektet. Havdypet ved brønnen er ca. 423 meter.

Statoil er operatør i PL 713 med 40 prosent. Partnerne er North Energy (20 prosent), RN Nordic Oil (Rosneft Norge – 20 prosent) og Edison (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger