Publisert 4. februar 2000

Sevan Marines nye enhet «Sevan Voyageur» blir for tiden installert på feltet til konkursrammede Oilexco. Sevan-sjefen tror prosjektet er kommet for langt til å kunne falle i fisk.

«Sevan Voyageur» forlot Keppel Verolme-verftet i Rotterdam i november og vendte nesen mot Oilexcos Shelley-felt på britisk sokkel, hvor offshore-installasjonen begynte i desember. I romjulen kunngjorde Oilexcos britiske avdeling at de hadde alvorlige økonomiske problemer , og har bedt om å få bli satt under administrasjon. Det tror ikke Jan Erik Tveteraas, administrerende direktør i Sevan Marine, er noe problem for det Arendals-baserte selskapet.

– I kreditorenes interesse

På KONKURSKONTRAKT: «Sevan Voyageur» er
kontraktsbundet med det konkursrammede
selskapet Oilexco North Sea.
(Foto: SEVAN MARINE)

– Så vidt jeg vet er det ingen endringer når det gjelder forberedelsene til oppstart av feltet. Det å få produksjonen i gang vil gi cash flow til Oilexco, noe jeg tror alle parter, inkludert selskapets kreditorer, er interessert i, sier Tveteraas til Oilinfo.

Enheten er i siste fase av commissioning-prosessen for prosessanlegget, og det er ikke mye som gjenstår før man vil få produksjonsstart på feltet.

– Det avhenger av når stigerøret blir installert. Det er Oilexcos ansvar, men det kan skje i løpet av januar eller begynnelsen av februar, slår Tveteraas fast.

Kun oppkobling igjen
Sevan Marines forretningsmodell innebærer at de både bygger, eier og operer enhetene selv. «Sevan Voyageur» er på en 5+5 års kontrakt med Oilexco, og Tveteraas ser ikke mørkt på selskapets beslutning om å operere også «Sevan Voyageur» selv.

– Så vidt jeg har forstått er man inne i en prosess hvor Oilexco ønsker å få selskapet solgt og få inn nye eiere, og det virker som en positiv prosess. Når det gjelder utbyggingen av Shelley-feltet er helt klart alle grunnlagsinvesteringer gjort, og det er et felt som er lønnsomt å bygge ut med dagens oljepris. Uansett om det er av Oilexco eller nye eiere tror jeg feltet vil bli bygget ut. Det eneste som gjenstår er å koble opp alle brønnene, sier Tveteraas til Oilinfo, og understreker at han uttaler seg på grunnlag av informasjonen han har fått fra Oilexco.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger