Publisert 9. september 2008

Russiske myndigheter har gitt lisenspartnerne Total, StatoilHydro og Nenets Oil Company tillatelse til å selge 20 prosent av oljefeltet Kharyaga til Zarubezhneft. – Vi har ikke startet noen forhandlinger, sier StatoilHydro.

Av Alf Inge Molde

Viseminister i russlands energidepartement, Stanislav Svetliskii, overbrakte nyheten om at myndighetene godkjenner at Zarubezhneft kjøper 20 prosent i det produserende oljefeltet fredag forrige uke. Det melder Barents Observer, som siterer den russiske avisen Kommersant.

Oljefeltet er ett av bare tre prosjekter i Russland som opereres gjennom produksjonsdelingsavtaler. Total er den største eieren med 50 prosent. StatoilHydro eier 40 prosent, mens de resterende ti prosentene tilhører Nenets Oil Company.

Zarubezhneft kommer også fra den autonome regionen Nenets, som ligger helt nord i landet i Yamal-området. Avisen spekulerer i at Zarubezhneft kommer til å sluke Nenets Oil Companys ti prosent, i tillegg til andeler fra både StatoilHydro og Total.

Presseansvarlig for internasjonal undersøkelse og produksjon i StatoilHydro, Kjersti Tvedt Morstøl, sier at selskapet ikke er i forhandlinger med Zarubezhneft.

– I Russland må selskaper som ønsker å kjøpe seg inn i produserende felt nødt til å få en forhåndsgodkjenning fra myndighetene. Vi er ikke i forhandlinger om Kharyaga-feltet, sier Tvedt Morstøl til Petro.no.

– Er dere interessert i å selge?

– Det avhenger helt av de kommersielle vilkårene. Vi må se nærmere på det spørsmålet hvis det blir aktuelt, sier Tvedt Morstøl.

Kharyaga-feltet er estimert til å inneholde rundt 1,2 milliarder fat olje.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger