Klatret opp på «West Hercules»

Publisert 10. april 2013
To representanter for Greenpeace har bordet riggen, som skal bore for Statoil i Barentshavet, i protest mot oljeboring i Arktis.

,

To Greenpeace-aktivister ikledd isbjørnkostymer klatret opp på «West Hercules», som ligger inne for oppgraderinger i Ølen, i 7-tiden onsdag morgen. Det skriver Aftenbladet .

Erlend Tellnes, leder for arktiskampanjen i Greenpeace Norge, forteller til Aftenbladet at til sammen syv aktivister har tatt turen til Ølen i dag. To av disse, inkludert Greenpeace-leder Truls Gulowsen, klatret opp den ene foten på riggen ikledd isbjørnkostymer.

– Nå er de oppe på dekket og snakker med de som jobber der. De håper at de kan få en omvisning, og at de kan komme i dialog med Statoil. De blir der så lenge de får lov, sier Tellnes.

Riggen skal etter planen straks dra til Barentshavet for å utføre en del av Statoils omfattende boreprogram. På oppdrag fra Statoil skal West Hercules bore 9 brønner i
Barentshavet. Først ut er letebrønn 7220/5-2 i Nunatak -prospektet.

Greenpeace mener det er altfor store sikkerhetsmessige utfordringer knyttet til oljeboring i Arktis. Aksjonen i dag er del av en global kampanje fra Greenpeace sin side i protest mot oljeboring i Arktis. Tidligere har aktivister fra organisasjonen blant annet bordet rigger i Russland og Australia, samt isbrytere i Finland.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger