Klimaløft i petroleumsindustrien

(Illustrasjonsfoto: ThinkStock)
Publisert 17. august 2016

Olje- og gassnæringen i Norge tar et løft for å kutte klimautslipp gjennom et felles veikart, som viser vei til en mer energieffektiv fremtid.

– Dette er et historisk klimaløft i oljebransjen og markerer et taktskifte innenfor klimaarbeidet. Norge blir det første oljeland i verden som skal gjennomføre klimakutt langt utover de ambisiøse kravene myndighetene allerede har pålagt næringen, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass.

En samlet petroleumsindustri har nå vedtatt et felles veikart som bidrag til å nå Norges og verdens klimamål. Gjennom veikartet forplikter næringen seg til CO2-reduserende tiltak, som sammen med tidligere tiltak tilsvarer at man årlig reduserer utslipp fra 7 av 10 biler på norske veier.

Norsk oljeindustri har fra før påtatt seg å gjennomføre CO2-reduserende tiltak tilsvarende 1,4 millioner tonn per år innen 2020. Industrien varsler i dag at den skal fra 2020 gjennomføre CO2-reduserende tiltak som akkumulert tilsvarer 2,5 millioner tonn CO2-ekvivalenter per år innen 2030.

Bransjen har utarbeidet en handlingsplan med konkrete tiltak for å klare dette krafttaket. For å nå målene som er satt trengs teknologiutvikling, forskning og utvikling, samt jevnlig statusvurdering, ifølge Norsk olje og gass.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger