Publisert 4. februar 2000

Senere i dag vil en av Det norskes største eiere, Sector Omega, gå rett imot valgkomiteen i selskapet og foreslå ny styreleder på selskapets ekstraordinære generalforsamling.,

På VEI INN I STYRET: Ihvertfall hvis Sector
Omega får viljen sin. De vil nemlig at Diderik
Schnitler skal bli ny styreleder i Det norske
oljeselskap. (Foto: NEAS)

Kaare Gisvold er i dag styreleder i Det norske oljeselskap, og er også innstilt av valgkomiteen til å fortsette arbeidet. Det er dog ikke Sector Omega interessert i at han skal. Selskapet representerer 21,61 prosent av stemmene på generalforsamlingen, og har foreslått et nytt styre med Saga-veteran Diderik Schnitler som styreleder.

Sector Omega kom inn på eiersiden av Det norske for kort tid siden, da DNO solgte en stor andel av sine aksjer i selskapet, med stort tap, som følge av aksjonæravtalen som ble inngått etter sammenslåingen av DNOs norske virksomhet og Pertra. Det var denne sammenslåingen som skapte Det norske.

Ifølge Dagens Næringsliv står har Berge Gerdt Larsen tette bånd til Sector Omega, og det er også han som har vært blant initiativtakerne til den ekstraordinære generalforsamlingen. Larsen er styreleder i DNO.

– Aksjekursutviklingen i Det norske har vært meget skuffende, selv sett i lys av det brede markedsfallet forårsaket av den globale finanskrisen. Sector mener at det blant annet er den store usikkerheten rundt selskapets videre strategiske retning, som forklarer den negative utviklingen, skriver Sector Omega i en melding om sitt forslag til nytt styre i selskapet.

I tillegg til Diderik Schnitler forslår Sector at Jan Rune Steinsland, Marianne Elisabeth Johnsen, Marianne Lie og Hege Sjo skal velges inn som nye styremedlemmer. I tillegg foreslår selskapet at Ivar Brandvold og Tore Lilloe-Olsen blir gjenvalgt. De to sistnevnte er nå to av tre DNO-representanter i styret, og med unntak av disse to, foreslår altså Sector Omega at hele styret byttes ut.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger