Publisert 4. februar 2000

Klubbleder Ståle Johansen i Aker Verdal er glad for at jacket-kontrakten til Ekofisk har havnet i Trøndelag. Gudrun- og Ekofisk-tildelingen tas som et tegn på at det er mer i vente for norske leverandører.

CHAMPAGNEN SPRETTES: Aker Verdal får mer å
gjøre. (Foto: AKER SOLUTIONS)

I dag ble det kjent at kontrakten for understell på ny boligplattform på Ekofisk ble tildelt Aker Verdal. Det gir Ståle Johansen et smil rundt munnen.

– Dette er en viktig kontrakt for oss. Selv om det var veldig gode nyheter at vi fikk tildelt Gudrun-oppdraget, gir ikke det oss nok arbeid alene til at vi klarer å fylle opp kapasiteten vår. Vi håper i tillegg at vindkraft også kan bli et marked vi kan jobbe innenfor etter hvert, sier klubbleder Ståle Johansen hos Aker Verdal til Petro.no.

Rundt 120 av 300 operatører hos Aker Verdal er permittert, og med Gudrun og Ekofisk-hotellet i boks kan flere av disse hentes inn i tiden fremover. Johansen tror også at disse to tildelingene kan være et signal om at flere kontrakter vil deles ut fremover.

– Når noen oljeselskaper begynner å dele ut kontrakter, ser gjerne flere oljeselskaper at det også er på tide å se seg om etter utbyggingskapasitet. Dermed fremskynder gjerne selskapene noe av prosessen for å sikre seg kapasitet før den er booket opp. Det virker på oss som om dette er i ferd med å skje, og at vinden er i ferd med å snu etter nedgangstidene, sier Johansen til Petro.no.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petro.no . Både Oilinfo og Petro.no er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger