Publisert 4. februar 2000

To millioner kroner i overskudd er ikke mye å skryte av med omsetning på over tre milliarder kroner. Trøsten er økt ordrereserve for Bergen Group.

BERGEN GROUP: Her fra Hanøytangen.

Ved utgangen av 2009 var resultatet før skatt på 158 millioner kroner, men året etter var beløpet nede i to millioner kroner. For fjerde kvartal i 2010 var resultatet nede på minussiden med fem millioner kroner. Gruppen skriver i sin årsrapport at dette skyldes mye den lave kapasitetsutnyttelsen.

Men det ser lysere ut, i løpet av fjerde kvartal klarte selskapet å sikre seg flere kontrakter.

– Bergen Group har en klar målsetting om å videreutvikle vår internasjonale konkurransedyktighet. Ordreinngangen i 4. kvartal bekrefter at vi har styrket vår posisjon innenfor de mest kompetansekrevende markedene i offshore- og maritim sektor, sier konsernsjefen, Pål Engebretsen.

Han henviser da til EPCI-kontrakten på Kvitebjørn med Statoil, samt kontrakt med Volstad Maritime på bygging av et nytt konstruksjonsfartøy for offshorebruk (OCV).

Det er da spesielt offshoredivisjonen av konsernet som styrkes, mens ordresituasjonen i teknologidivisjonen forventes å styrkes fremover.

– Bedringen i ordresituasjonen vil gi oss en fremtidig aktivitetsøkning, spesielt i 2. halvår i år og videre fremover, sier konsernsjefen som påpeker at flere av de nye kontraktene også har en stor strategisk verdi for konsernet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger