Publisert 12. mai 2006

En Statoil-ansatt (68) fikk fredag rettens medhold i at han skal få fortsette i Statoil til han blir 70 år.

NTB

Arne Indreeide sier til NTB at han har sett på bestemmelsen om at alle landbaserte medarbeidere må slutte når de fyller 67 år som en byråkratisk dør som måtte sparkes opp. Han er svært fornøyd med at retten nå gir han medhold.

– Det har stor betydning for meg fordi jeg har gjort så mye for å få dette til å skje, sier han.
Han forteller at han har fått god støtte fra kolleger i denne saken, og at han har jobbet med arbeidsglede også mens rettssaken har pågått.

Advokat Håkon Helle som har representert Indreeide i saken sier til NTB at dommen innebærer at Statoil må endre den stivbeinte praksisen de har hatt på området til nå.

Ble fysisk utestengt
Da Indreeide fylte 67 år fikk han beskjed fra Statoil om at han hadde passerte pensjonsalder og at han måtte slutte. Dette var han imidlertid ikke klar for. Etter sommeren i fjor opplevde han at han ble fysisk utestengt fra jobben, da han kom tilbake fra ferie.
En måned etter denne hendelsen fikk han likevel gå tilbake på jobben mens rettssaken pågikk.

Aldersdiskriminering
Dommerne i Stavanger tingrett slår fredag fast at denne typen særaldersgrense i dette tilfellet strider mot dagens forbud mot aldersdiskriminering i arbeidslivet.

«Det vises for eksempel til aktiv seniorpolitikk og tilrettelegging av arbeidsforholdene. Bedriften har selv ved vedtak i sine interne organer og ved den avtale som er inngått om et inkluderende arbeidsliv, forpliktet seg å tilrettelegge arbeidsvilkårene for sine seniorarbeidstakere», heter det i den enstemmige dommen.

Dommen er knusende for Statoil, som verken har fått medhold i sin prinsipale eller sin subsidiære påstand – og dømmes dessuten til å betale mannens saksomkostninger på totalt 125.000 kroner, samt sine egne saksomkostninger.

– Vi konstaterer at vi har lidd nederlag i Stavanger tingrett, men må sette oss ordentlig inn i sakspremissene før vi kan si noe om hvilke konsekvenser dommen vil få, sier Ola Morten Aanestad, informasjonsdirektør i Statoil til NTB.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger