Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har inngått en teknologisamarbeidsavtale med GE Oil & Gas innen havbunnsutbygginger, effektiv kraftgenerering og miljø, klimaendring og fornybar energi.

I tillegg har de to selskapene planer om å utveksle erfaringer og beste praksis innenfor innovasjon, forskning og utvikling, skriver StatoilHydro i en pressemelding.

– Både GE og StatoilHydro investerer betydelige ressurser i forskning og utvikling av nye teknologier som kan møte de stadig økende utfordringene inne leting og utvinning av olje og gass, sier konsernsjef i GE Oil & Gas, Claudi Santiago, i meldingen.

StatoilHydros konsernsjef for teknologi og ny energi, Margareth øvrum, sier at General Electric har en imponerende historie og et godt rykte som teknologiselskap, og at hun mener at de to selskapene vil ha nytte av å samarbeide.

– Vi satser også på å utveksle erfaring innen F&U, innovasjon og personalrutiner. Forhåpentligvis vil dette stimulere og hjelpe begge selskaper til videre forbedring av måten teknologiutviklingen skjer på, sier hun.

Dette er imidlertid langt fra første gang de to selskapene jobber sammen. I meldingen skrives det nemlig at StatoilHydro og GE Oil & Gas begynte å samarbeide allerede på 1970-tallet – da med leveranse av kompressorer og turbiner til Statfjord-plattformen i Nordsjøen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger