Publisert 6. februar 2007

NVE skal behandle en rekke nye vindkraftkonsesjoner i løpet av 2007, blant annet den omstridte Havsul-utbyggingen på Mørekysten.

Først ut er seks seks prosjekter i Sunnhordland. Deretter kommer den store Havsul-utbyggingen på Mørekysten, melder NTB.

I følge Arne Olsen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kan konsesjonsbehandlingen av Havsul-utbyggingen være ferdig før sommerferien, og senest til august-september.

Havsul-utbyggingen er svært omstridt. Ikke minst gjelder dette Havsul IV på Hustadvika ved Atlanterhavsveien. De tre vindanleggene får til sammen 334 vindturbiner i havet, og blir det største i verden målt i produsert energi. Havsul skal produsere nok strøm til å forsyne en halv million mennesker, ifølge daglig leder i selskapet Havgul, Harald Dirdal.

– Vi avventer nå konsesjonsbehandlingen for de tre Havsul-områdene, sier Dirdal til NTB.

Havsul II blir det største av de tre vindkraftanleggene. Selskapet Havgul har inngått et samarbeid med Tafjord Kraft om utviklingen av dette 800 MW-anlegget. Havsul II vil alene gi 2,2 milliarder kilowattimer årlig kraftproduksjon. Tafjord Kraft produserer i dag bare litt over halvparten av dette i form av vannkraft.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger