Kobler industri fra nord med sør

Publisert 11. oktober 2013

Muligheter for leverandørindustrien-, arbeidskraft og ressurstilgjengelighet -, og operasjonelle utfordringer i nord, blir fokus når leverandører og operatører møtes på Nordområdekonferansen.,Den årlige ”Nordområdekonferansen” arrangeres hver høst, vekselsvis i Harstad og i Stavanger. Årets utgave går av stabelen i Stavanger 14. og 15. november.

– Bedrifter som nå ser nordover for å delta i det sterkt voksende markedet, bør delta på konferansen, sier Erling Holmefjord, daglig leder i Petro Media News.

Konferansen arrangeres i samarbeid med Nord-Norges største leverandørnettverk, Petro Arctic, og næringsforeningen for stavangerregionen, Greater Stavanger. Målet for konferansen er å bygge relasjoner mellom leverandørmiljøer miljøer i nord og sør og å bidra til regional verdiskapning. Primært er den rettet inn mot muligheter på norsk sokkel i nord, knyttet til forventningene om en betydelig vekst innen olje/gassutvinning i nord.

– På konferansen får du en oversikt over kommende prosjekter, møter ledende miljøer og bransjeaktører som Statoil i Harstad, Aker Solutions og Subsea 7 i Tromsø og Eni Norge fra Hammerfest, sier Holmefjord. Han kan også fortelle at man jobber med å sette sammen et B2B program dagen før konferansen, med påfølgende sosial samling om kvelden; den tradisjonelle ”ice breakeren.”

Muligheter fram mot 2020

– Årets program er delt i tre hovedbolker; muligheter for leverandørindustrien-, arbeidskraft og ressurstilgjengelighet -, og operasjonelle utfordringer i nord, forteller Holmefjord.

Først ut er Petro Arctic, hvor direktør Kjell Giæver forteller hvordan de nordnorske leverandørene vurderer mulighetene de kommende fem år. Den naturlige fortsettelsen på dette står Rune Adolfsen, Direktør områdeutvikling Drift Nord i Statoil ASA for med foredraget

”Hvilke industrielle muligheter og utfordringer ser Statoil fram til 2020 i Nord-Norge.”

– Videre vil Per Hatlem, Partner Industry i Hitec Vision snakke om utfordringer og muligheter gjennom industrielt eierskap og kapital, mens Harald K. Berg, BRG Corporate vil se på forskjellige eierstrategier og kapitalformer for å gi innsyn i hvorledes disse prioriterer med hensyn til kriterier og utvelgelse av kandidater/kunder, sier han.

Seansen avrundes med en case på hvordan en nordnorsk industribedrift som har etablert seg med suksess innen oljebransjen; Norlense AS og Ann-Kristin Vinje.

Finnes ressursene?

– Vi har også utfordret IRIS og Kunnskapsparken i Bodø på hvilke kvaliteter som er tilgjengelig for utvikling av industrien i nord, og de stiller med henholdsvis Atle Blomgren og Tom Steffensen. De vil, delvis med utgangspunkt i rapporten om olje- og gass i nord de la fram i februar, snakke om utvalgte industristeder i Nord-Norge; inkludert Sandnessjøen/Mo,
Harstad/Narvik/Lofoten, Tromsø/omland, Bodø/omland og Hammerfest/Alta, forteller Holmefjord.

– Videre vil vi se på hvordan man løser arbeidskraftsituasjonen i praksis. Dette vil blant annet Regiondirektør Trond Skotvold i NHO Tromsø si noe om, mens rank Wilhelm Arnesen, Direktør Anskaffelser Norge og Roald Johansen, Industrikoordinator Nord Norge, begge Statoil ASA vil fortelle om forretningsutviklingsutfordringer og ringvirkninger av utbyggingsprosjekter og etablering av driftsmiljøer i nord – og Statoils kontraktstrategi i forhold til nevnte utfordringer, legger han til.

– Til slutt i denne bolken vil Aker Solutions regionleder for Nord-Norge, Kjell-Are Vassmyr, fortelle om bedriftens posisjonering og satsing gjennom etableringer i Tromsø, Sandnessjøen og Hammerfest, og Det Norske Veritas regionleder Marianne Hauso fortelle om hvordan de satser i Nord-Norge med ny virksomhet i Harstad.

Logistikk og infrastruktur

– I siste bolken vil blant annet fylkesmann i Troms, Svein Ludvigsen, si noe om hvordan man knytter Nord-Norge tettere til resten av landet gjennom økt næringsvirksomhet, og hvordan det satses på bedre infrastruktur, sier Holmefjord.

– Han vil bli supplert på dette av direktør for OSS-Nor i Hammerfest, Kristine Jørstad Bock, og administrerende direktør i SR Transport Bjørn Røstad, som vil snakke om henholdsvis flyrute-utviklingsprosjektet mellom sør og nord, og transportindustriens løsninger. Deretter vil Trond Slettbakk fra Kunnskapsparken Nord i Harstad fortelle om erfaringsutveksling mellom vertskapsbyer, med forholdet Stavanger – Harstad som eksempel.

– Så vil Ingunn Kalve, Supply Chain Director Norway for Subsea 7 fortelle om hvilke industrielle vurderinger som ligger bak etableringen i Nord-Norge, før Enis Bjørn Bjørgve inntar podiet, sier Holmefjord.

– Bjørgve vil fortelle om de utfordringer man møter i forbindelse med riggoperasjoner- og subsea prosjekter i nord. Mer konkret; hvilke behov oppstod gjennom Goliat-prosjektet, og hvordan løste man praktiske logistikkutfordringer, sier Holmefjord, og avslører at man fremdeles har en overraskelse eller to oppi ermet.

– Men det får vi komme tilbake til, smiler han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger