Publisert 1. desember 2006

Det er ifølge den liberale gruppen i EU-parlamentet blitt inngått en prinsippavtale mellom Parlamentet og Ministerrådet om EUs nye kjemikalieregelverk REACH.

NTB

Nyhetsbyrået Ritzau meldte torsdag ettermiddag at det var inngått et kompromiss om det nye regelverket, men presiserte torsdag kveld at det var snakk om en prinsippavtale som skal videreforhandles natt til fredag.

Ifølge de liberales forhandler Chris Davies har partene kommet fram til en «overordnet enighet» om det nye regelverket. Det skal være snakk om en tekst som prøver å forene hensynet til kjemikalieindustrien med hensynet til miljø og helse.

– Over 17.000 kjemikalier som i dag fremstilles i svært små mengder, skal ikke underlegges grundige undersøkelser, mens farlige produkter nå skal kontrolleres bedre enn noensinne, sier Davies i en pressemelding.

– Vi har funnet en balanse mellom de kommersielle interessene i kjemiindustrien og nødvendigheten av å beskyttes folks helse og miljøet mot kjemikalier med kjente langtidsvirkninger, fremholder Davies.

Forhandlingene om å få på plass et nytt regelverk for kjemikalier har hatt som hovedmål å fjerne de farligste kjemiske stoffene i produkter som vi daglig omgir oss med.

Et nytt kjemikalieregelverk vil gjelde for Norge gjennom EØS-samarbeidet og skal erstatte over 40 eksisterende direktiver og forordninger på kjemikalieområdet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger