Kongsberg Gruppen leverer sterke tall

(Foto: Kjetil Ree)
Publisert 30. april 2015

Omsetning økte for Kongsberg Gruppen da driftsinntektene beløp seg til NOK 4.234 millioner, sammenlignet med NOK 3.941 millioner i 1. kvartal 2014.

– Kongsberg Maritime fortsetter den solide utviklingen med rekordhøy omsetning og tidenes nest høyeste ordreinngang for et kvartal. I tillegg er det spesielt gledelig å se hvor diversifisert den høye ordreinngangen er. Ingen enkelt fartøysklasse utgjør alene mer enn sju prosent av ordreinngangen, sier konsernsjef Walter Qvam.

Kongsberg Gruppen: – En god start på året

Resultatet før skatt ble NOK 378 millioner, sammenlignet med NOK 329 millioner i fjor.

Resultat etter skatt ble NOK 280 millioner i 1. kvartal 2015, mot NOK 243 millioner i samme periode året før.

– Vi rapporterer en meget høy ordreinngang og fortsetter veksten. Det gir oss en god start på 2015. Konsernets rekordhøye ordrereserve styrker forutsigbarheten i en tid hvor olje og gassmarkedet er utfordrende, sier Qvam.

Tiltak innen olje og gass gir effekt

For konsernets minste forretningsområde, Kongsberg Oil & Gas Technologies, har markedstilpasningstiltakene bidratt til bedrede resultater. Forretningsområdet har driftsinntekter på NOK 243 millioner (NOK 271 millioner), og EBITDA på NOK 5 millioner (NOK -18 millioner), noe som gir en margin på 2,1 prosent (-6,6 prosent).

– Det er fortsatt en utfordrende markedssituasjon innen olje og gass, og vi vurderer fortløpende nye tiltak for å tilpasse oss markedet, sier Qvam.

Viktige avtaler innen forsvar

I 1. og 2. kvartal har det blitt signert flere viktige avtaler innen forsvar, blant annet den så langt største avtalen for leveranser til F-35-programmet, Protector til Storbritannia, samarbeidsavtale om Naval Strike Missile (NSM) med Raytheon og leveranse av skipsfast utstyr for NSM til Malaysia.

– Det er betydelig økende internasjonal interesse for våre forsvarssystemer. Kongsberg Defence Systems leverer solide marginer og prosjektene leveres på plan. Kongsberg Protech Systems har en attraktiv produktportefølje og høy markedsaktivitet, sier Qvam.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger