Kongsberg sikrer NOK 80-millionerskontrakt med Saipem

(Illustrasjon: Inpex)
Publisert 14. april 2015

Kongsberg Oil & Gas Technologies har blitt tildelt en kontrakt av Saipem for leveranse av undervannsstrukturer til Ichthys gasseksport-rørledning.

Ichthys-feltet, der japanske Inpex er operatør, er lokalisert på kysten om lag 220 km utenfor Vest-Australia og 820 km sørvest for Darwin. Undervannsrørledningen er 882 km lang og fortsetter 7 km på land til Bladin Point, et LNG-anlegg som er under oppføring i nærheten av Darwin.

Kontrakten innebærer at Kongsberg skal levere justerbare rørledningsstøtter (APS) til rørledningen. Disse skal understøtte rørledningen og løfte den opp til riktig høyde ved endetermineringen. Kongsberg utfører ingeniørtjenester, innkjøp, fabrikasjon og testing, og leverer strukturene til Saipem, som foretar installasjon på havbunnen. Fabrikasjon vil finne sted i Henderson, Vest-Australia.

Kongsberg: – Ferdigstillelse juli 2015

Design av undervannsstrukturene startet i januar 2015, og ferdigstillelse for installasjon skjer innen utløpet av juli, 2015.

– Vi er svært tilfredse med denne kontrakten, sier Administrerende Direktør for Kongsberg Oil & Gas, Pål Helsing, i en melding.

– Vi ser frem til samarbeidet med Saipem på dette prosjektet. Kontrakten er viktig for oss i forhold til det Australske markedet, og tildelingen viser at våre løsninger er relevante for å løse operatørenes utfordringer operatørene på det Australsk olje- og gassmarkedet, avslutter Helsing.

Kongsberg Oil & Gas Technologies er en uavhengig leverandør av teknologi, programvare og tjenester til kunder innen olje- og gassindustrien. Leveransene omfatter undervannsprosjekter og produkter, sanntids beslutningsstøtte for boring, brønnovervåkning samt produksjons- og integritetsledelsessystemer. Kongsberg Oil & Gas Technologies er et heleid datterselskap av Kongsberg Gruppen ASA og har hovedkontor i Asker, Norge.

Kongsberg har cirka 7.700 medarbeidere i mer enn 25 land og hadde i 2014 driftsinntekter på NOK 16,6 milliarder.

Ichthys-feltet.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger