Publisert 4. februar 2000

Kongsberg Drilling Management Solutions (KDMS) er nominert til World Oil Awards i Houston.

STOLT OG YDMYK: Jon Gjerde, VP Software i KDMS
håper på den aller gjeveste prisen i Houston.
(FOTO: KDMS)

– Som et relativt nytt og lite selskap I markedet er vi selvsagt veldig glade for å bli nominert sammen med de store. I tillegg er det positivt for norsk teknologi at vi får vist oss frem, sier Jon Gjerde, Vice President Software i Kongsberg Drilling Management Solutions til Oilinfo.

– Ny vind i seilene
Selskapet er nominert til World Oil Awards 2011 for sin software RigManager i kategorien «Best Data Management and Application Solution Award». De konkurrerer dermed mot Baker Hughes Incorported (nominert for to produkter), Halliburtion og WellEz Information Management.

– Dette er et verktøy som er i bruk på rundt 30 operasjoner i Nordsjøen. Kort forklart hjelper softwaren boreselskap til å drive en offshore rigg, og å løse alle oppgaver på best mulig måte. Det kan være snakk om daglige oppgaver, men også kontakten med land, forklarer Gjerde.

– Hva har dere gjort riktig for å bli nominert?
– Vi har laget et produkt som er nytt for markedet. Oljebransjen er en konservativ bransje, og når det kommer et nytt produkt som gir vind i seilene har trolig juryen lagt merke til det, sier Gjerde.

Ydmyk, men forventningsfull
Prisutdelingen finner sted i Houston neste uke, og Gjerde legger ikke skjul på at de har et lite håp om å nå helt opp, nå når de har kommet så langt.

– Vi gleder oss stort, og håper selvsagt at vi får den gjeve prisen. Samtidig er vi ydmyke for at vi er et lite selskap sammenlignet med de andre nominerte, sier Gjerde.

World Oil Awards arrangeres av det anerkjente olje/gass-mediehuset World Oil. Dette er det tiende året på rad at prisutdelingen finner sted.

FMC Technologies er det andre norske teknologiselskapet som er nominert til World Oil Awards. De konkurrerer i klassen «Best Deepwater Technology Award».

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger