Publisert 4. februar 2000

Dagny får bunnfast plattform, mens Statoil og partnere har valgt en undervannsutbygging for gassfeltet Eirin.

Statoil og partnerne har valgt bunnfast plattform som konsept for olje- og gassfeltet Dagny i Nordsjøen, mens det er valgt en undervannsutbygging for gassfeltet Eirin.

Gassen fra Dagny-feltet skal knyttes opp mot infrastrukturen på Sleipner-feltet, mens oljen skal transporteres ut med skip.

For gassfeltet Eirin er det valgt en undervannsutbygging med tilknytning til den planlagte Dagny-plattformen.

Dagny, som opprinnelig var et mindre gassfunn like nord for Sleipner, er et felt som har vært vurdert bygget ut ved flere anledninger siden det ble funnet i 1974.??Da det ble påvist olje og gass i nabostrukturen Dagny øst (tidligere Ermintrude) i 2007, ble landskapet rundt Dagny vurdert på nytt. Videre avgrensning i perioden 2008 til 2011 konstaterte sammenheng mellom Dagny og Dagny øst og betydelige oljemengder under hele strukturen.

– Utviklingen av Dagny og Eirin, som blir blant Statoils nye store utbygginger med antatt 300 millioner fat olje- og gass, viser hvor viktig det er å lete og utvikle felt i modne områder med etablert infrastruktur. Nå kan vi forlenge levetiden og utnytte den ledige kapasiteten på Sleipner i mange år framover, sier Ivar Aasheim, Statoils direktør for feltutvikling på norsk sokkel.

– Det har vært en meget god dialog mellom rettighetshaverne i Dagny, Eirin og Sleipner hvor fire ulike lisenser har samarbeidet med å få til en god og samordnet utbyggingsløsning og utnyttelse av eksisterende anlegg, sier Aasheim.

Den valgte løsningen for feltene Dagny og Eirin skal nå sikres, og FEED-kontrakter settes ut (studier). Investeringsbeslutning er planlagt om ett år, og målet er produksjonsstart i 2016, opplyser Statoil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger