Publisert 15. juni 2007

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt Statnett konsesjon for drift av et 150 MW mobilt gasskraftverk på Tjeldbergodden på Nordmøre.,NTB

Anlegget skal bare tas i bruk dersom det oppstår en svært anstrengt kraftsituasjon i Midt-Norge, med fare for rasjonering.

Statnett har også søkt om konsesjon for et mobilt gasskraftverk plassert på Nyhamna i Aukra kommune, i tilknytning til Ormen Langes landanlegg. Avdelingsdirektør Bjørn Wold i NVE sier til NTB at resultatet av denne konsesjonssøknaden først vil være klart over sommerferien.

Statens forurensningstilsyn (SFT) har anbefalt overfor Miljøverndepartementet at gasskraftverket på Tjeldbergodden får en tidsbegrenset tillatelse på tre år. SFT peker på at et slikt mobilt gasskraftverk har lavere virkningsgrad enn et ordinært gasskraftverk. Samtidig er utslippene av klimagasser store.

Reservekraftanlegget vil ved drift ha et CO2-utslipp på 2.450 tonn per døgn, noe som gir et utslipp på 367.000 tonn med fem måneders drift. Årlig vedlikehold av anleggene vil gi et tilleggsutslipp av 19.600 tonn CO2. Testkjøring av anleggene i én måned høsten 2007 vil gi utslipp av om lag 39.000 tonn CO2.

For tiden er Midt-Norge den landsdelen i Norge der sannsynligheten for en knapphetssituasjon på elektrisk energi er størst.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger