Publisert 4. februar 2000

Rolls-Royce har skrevet kontrakt med verftet Hyundai Mipo Dockyard i Korea om levering av skipsdesign og utstyr til fire plattformforsyningsfartøy (PSV).

Kontrakten har en verdi på cirka 400 millioner kroner, og inkluderer opsjoner på bygging av to fartøy til av samme type.

– Vi synes det er ekstra hyggelig at Hyundai velger å bygge UT-fartøy nok en gang, sier direktør Jørn Heltne i Rolls-Royce, avdeling for offshoredesign i Ulsteinvik.

Fartøyene som skal bygges er av typen UT 776 CD, en videreutvikling av UT 700 serien, som er designet spesielt for forsyning av utstyr og tjenester til olje- og gassrigger på store havdyp.

I tilegg til design får skipene en utstyrspakke fra Rolls-Royce, som inkluderer blant annet diselmotorer, thrustere, automasjons- og kontrollsystemer samt dekksmaskineri.

– Vi er svært fornøyde med å kunne gå inn i dypvannsmarkedet ved å bygge verdensledende design for offshorefartøy fra Rolls-Royce, sier direktør i Hyundai, W.G. Choe.

De 97 meter lange fartøyene på 4.400 tonn blir bygget med et diesel-elektrisk framdriftssystem som reduserer drivstofforbruket og gir mindre utslipp når fartøyene går på lavere hastigheter.

Fremdriftssystemet møter dagens standard av Clean Design, som er strenge miljø- og sikkerhetskrav til fartøydesign for å redusere utslipp.

Fartøyene bygges ved Hyundais verft i Ulsan i Korea og skal etter planen leveres i 2013 og 2014.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger