Publisert 4. februar 2000

Etter å ha solgt unna P & C-enheten, fått kontrakt på Goliat og sikret Ekofisk topside kunne Aker Solutions notere seg enda en førjulspresang. De skal levere kompressor til Kristin.

Statoil gar gitt Aker Solutions oppdraget med å bygge og installere en kompressormodul på Kristin-feltet i Norskehavet. Denne modulen skal sørge for økt utvinning fra Kristin og Tyrihans, og reservene øker med 115 millioner fat oljeekvivalenter.

– Modifikasjonsprosjekter for å tilrettelegge for lavtrykksproduksjon vi vil se mer av i framtiden, sier Vidar Birkeland, fungerende direktør for anskaffelser i Statoil.

Kompressorenheten og resten av kontrakten skal leveres vil ha en kostnad på 900 millioner kroner og omfatter ingeniørtjenester, anskaffelser, fabrikasjons og offshoreinstallasjon av topside modifikasjoner (EPCI), samt den nye kompressormodulen.

Birkeland i Statoil forteller videre at den nye modulen vil kunne bidra til raskere gass- og kondensatproduksjon, og med det opprettholde Statoil produksjonsmål.

– Kristin-plattformen er et viktig knutepunkt på Haltenbanken og vi kan med dette tilrettelegge for økt utvinning på kort og lang sikt. Det bidrar også til å forlenge levetiden for Kristin-plattformen, sier Ivar Aasheim, direktør for Drift Nord i Statoil.

Installasjonen offshore vil vare fra 2012 til tidlig 2014.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger