Publisert 4. februar 2000

Leverandørnett Olje og Gass (LOG) har sikret seg tre samarbeidsavtaler med BP, Shell og StatoilHydro for samarbeid om kontraktsutlysninger.

Både BP- og Shell-avtalene er videreføring av eksisterende samarbeid, mens StatoilHydro-kontrakten gjelder en utvidelse av samarbeidet mellom de to aktørene. Gjennom den nye avtalen skal LOG formidle informasjon til leverandører om alle sider ved StatoilHydros virksomhet, både når det gjelder nye utbygginger, vedlikehold- og modifikasjonskontrakter og fornybar energi.

GIR KRAFT TIL å SATSE VIDERE: Morten Bygland
er godt fornøyd med LOGs tre nye kontrakter.
(Foto: LOG)

Tre store
– Dette betyr at vi befester vår posisjon som det ledende nasjonale leverandørnettverket. Det gir oss også økonomi og oppgaver til å videreutvikle nettverket, forteller Morten Bygland, konstituert daglig leder i LOG, til Oilinfo.

Arbeidet videre med BPs Skarv-prosjekt innebærer at LOG skal arbeide med å formidle informasjon om blant annet muligheter for leverandørindustrien i driftsfasen av feltet.

Gjennom avtalen med Shell bistår LOG med kommunikasjon med leverandørindustrien og gjennomfører ulike seminarer og informasjonsmøter. I tillegg har LOG støttet Shell i selskapets kartlegging av leverandører i Midt-Norge og Nordland. Dette arbeidet skal fortsette under den nye avtalen mellom LOG og Shell.

Bygland legger spesielt vekt på StatoilHydro-avtalen som viktig, og de nye kontraktene kan åpne for nyetableringer.

– Det kan bli nyansettelser, og vi ser også på å etablere kontor nye steder. Slik det er nå har vi kontor i Sandnessjøen, Gjøvik, Florø og hovedkontor i Molde, men vi vurderer blant annet å starte et kontor i Stavanger, forteller Bygland til Oilinfo.

Vind i vinden
LOG arbeider også med å utvide fokuset til å gjelde fornybar energi.

– Vi har bygget opp en avdeling innenfor ny energi nå, og vi jobber spesielt inn mot vindkraft og norske vindkraftutbygginger. Vi vil være med å bygge opp en norsk industri, og som Olje- og energiministeren sa tidligere i uken : «Norske bedrifter som leverer til olje og gass må se på synergier til å levere innenfor vindkraft». Det tar vi nå på alvor, forteller Bygland.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger