Publisert 4. februar 2000

En undersøkelse fra Cambridge Energy Research Associates (CERA) viser at kostnadsnivået offshore fortsetter å stige, og har steget med hele fem prosent de siste seks månedene på tross av finanskrise.

Lav oljepris og finanskrise har ikke ført til noen umiddelbar nedkjøling av leverandørmarkedet. Ifølge en studie utført av CERA har kostnadsnivået økt med fem prosent de siste seks månedene, og siden sist gang oljeprisen lå på 40 dollar fatet, i 2004, har kostnadsnivået doblet seg. De store oljeselskapene som planlegger fem år fram i tid er en av årsakene til tregheten i markedet.

– Det kan virke som om mange har som motto «Vent og se». Det er en setning vi får høre mye. Alle trekker pusten dypt og håper på det beste, sier Candida Scott, direktør for kostnadsanalyser hos CERA til Reuters.

Jeff Kelly, en av direktørene i CERAs forum for operasjonskostnadsanalyse, tror ikke finanskrisen vil ha noen kortsiktig innvirkning på olje- og gassoperasjoner.

– Felt som allerede er i produkt vil i de fleste områder neppe bli stengt ned. Hvis det lave prisenivået på olje holder seg, vil en sannsynligvis gå for mer produksjonsoptimalisering, noe som igjen vil øke behovet og etterspørselen etter felttjenester, sier Kelly ifølge AFX News.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger