Publisert 4. februar 2000

Statskraft og E.ON AG har signert en avtale som vil gi Statkraft en ledende posisjon innen fornybar energi, verdt 36 milliarder kroner.

Avtalen går ut på at Statkraft overtar fornybar og fleksibel kraftproduksjon samt aksjer i E. ON AG i bytte for aksjer i E. ON Sverige AB. Statkraft øker sin totale produksjonskapasitet med om lag 2500 MW, og 220 ansatte ved de svenske anleggene bytter arbeidsgiver til Statkraft. Overtakelsen av verdiene vil finne sted ved nyåret, forutsatt at konkurransemyndighetene godkjenner avtalen.

– Gjennom denne avtalen vil Statkraft styrke sin posisjon som en fleksibel og miljøvennlig kraftleverandør i de nordiske og kontinentale europeiske markedene, sier Bård Mikkelsen, konsernsjef i Statkraft i en pressemelding.

Statkraft bytter til seg en tredjedel av E. ON Sveriges vannkraftproduksjon, fem svenske fjernvarmeanlegg, to gasskraftverk og 11 vannkraftverk i Tyskland, ett vannkraftverk i Storbritannia og aksjer i E. ON AG. I tillegg får Statkraft en strukturert gasslagerkontrakt og en kraftleveringsavtale.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger