Publisert 4. februar 2000

Ledelsen i StatoilHydro la i dag frem sitt forslag til ny organisering på norsk sokkel. 680 ansatte kan bli satt i land.

Forslaget innebærer en reduksjon av bemanning på StatoilHydros offshoreinstallasjoner med 650 ansatte. Det tilsvarer omtrent 13 prosent av alle de offshorebaserte ansatte i selskapet. Stemningen blant de tillitsvalgte var sjokkartet da de fikk nyheten.

TIL LAND:Nesten 700 offshore-
arbeidere kan bli satt i land.
(Foto:STATOILHYDRO)

– Selskapet har ikke på noen måte klar å dokumentere bortfall av oppgaver som tilsier bemanningsreduksjoner. Folk rister på hodet. De tenker på de mange uønskede hendelsene vi har hatt, og at det i lange perioder har vært mye overtid og innleie på installasjonene, sier leder i sokkelforeningen EI StatoilHydro, Per Einar Stamnes, til Petro.no.

Maksimerer fusjonen
Målet med den nye organiseringen er å ta ut maksimal effekt av fusjonen mellom de to selskapene Statoil og Hydro. I tillegg får alle over 58 år tilbud om gullpakke. I følge ledelsen i StatoilHydro betyr det et behov for færre folk offshore. Det skal være særlig Gullfaks, Sleipner og Oseberg som blir hardt rammet av nedbemanningen.

– Dette forslaget har integrerte operasjoner som en del av premissene for omstillingsprosessen, sier Gisle Johansen i StatoilHydro til Oilinfo. Selskapet ønsker med dette å styrke landstøttefunksjonen med ca 30 stillinger, som en konsekvens av å flytte ingeniørstillinger fra offshore til land.

– Er det en avdeling som har hatt ansvaret for integrerte operasjoner i denne prosessen, er det nok min, men jeg kan ikke gå ut med noen tall eller fakta nå. Det er litt for sensitivt, sier StatoilHydros sjef for Integrerte Operasjoner, Svein Ivar Sagatun, smilende til Oilinfo.

IE trakk seg
Planen som ble lagt frem onsdag ble klekket ut sammen med representanter fra Tekna, Nito, Safe og Lederne. Industri Energi trakk seg fra arbeidsgruppen som har jobbet med bemanningsspørsmålet. De var ikke bekvemme med jobben som ble gjort.

Oljeindustriens Landsforening, OLF, ønsker ikke å kommentere omstillingsprosessen utover det StatoilHydro har lagt frem i dag.

– Dette er en prosess i StatoilHydro som ikke er ferdig. Forslag skal behandles og skal opp i fagforeningene. Vi er ikke involvert i denne prosessen, sier kommunikasjonsrådgiver i OLF, Kjetil Hjertvik.

Nå skal forslaget behandles i de lokale fora, med deltakelse fra fagforeningene i selskapet. Ingen av de nedbemannede vil miste jobben i prosessen. Alle vil få tilbud om andre jobber eller tidligpensjon.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger