Publisert 29. november 2006

Arbeidet med kraftlinja som skal bringe strøm fra Viklandet i Sunndal til Ormen Lange-anlegget er fullført. Spenning er nå satt på, ifølge Statnett.

Den nye store 420 kV kraftlinja fra Viklandet i Sunndal til Nyhamna på Gossen, som skal bringe strøm til Ormen Lange-anlegget, er klar.

Spenning på linja den siste strekningen fra Klemperåsen i Fræna til Nyhamna ble satt på tirsdag, bekrefter Irene Meldal i Statnett overfor Petro.no.

Prosjektleder Kirsten Faugstad i Statnett har til rbnett.no opplyst at totalkostnaden ved prosjektet er på cirka 900 millioner kroner, som er om lag 50 millioner kroner under det en opprinnelig regnet med. I summen er inkludert luftlinja fra Viklandet til Hamneset i Fræna, Fræna transformatorstasjon, Nyhamna transformatorstasjon og sjøkabel fra Hamneset til Nyhamna.

Det er Eltel Networks i Molde som har stått for byggingen av luftlinja fra Viklandet til Hamneset. Ifølge rbnett.no er det på den 100 km lange luftlinja fra Viklandet til Hamneset reist 285 master.

Hydro vil om kort tid overta som eier av linja fra Fræna transformatorstasjon til Nyhamna. Det er tidligere avtalt at Statnett skal få 360 millioner kroner for den. Seinere vil Shell som driftsoperatør for Ormen Lange, ta over linja.

Driften av linja vil bli utført av Statnett.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger