Publisert 20. april 2006

Det russiske gasskonsernet Gazprom er i ferd med å ta kontrollen over Komsomolskaja Pravda, ifølge næringslivsavisen Vedomosti.

NTB

Norske A-pressen eier 25 prosent av aksjene i Komsomolskaja Pravda, som er en av Russlands eldste og mest leste aviser, med et gjennomsnittlig opplag på 4 millioner.

Om handelen blir gjennomført, blir Komsomolskaja Pravda ett av en rekke medier som de siste årene er blitt kjøpt opp av Gazprom Media og dermed har havnet under Kremls kontroll.

Selskapet Prof Media, som eier over 50 prosent av aksjene i Komsomolskaja Pravda, har inngått en avtale med Gazprom Media om å selge storparten av sine aksjer til gasskonsernets medieselskap, skriver Vedomosti.

– Dette er et rykte. Inntil saken blir offisielt bekreftet kan vi derfor ikke kommentere den, sier A-pressens konsernsjef Alf Hildrum til NTB.

Siden Vladimir Putin kom til makten i 2000 har han festet grepet om russiske medier. Gazprom Media, som har kjøpt opp en rekke Kreml-kritiske aviser, har vært et viktig redskap i denne prosessen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger