Publisert 4. februar 2000

Den indiske oljegiganten kommer til å se seg nøye om før de bestemmer seg for hvor de skal se etter olje og gass utenlands.

Det statseide selskapet står for 80 prosent av produksjonen i India, og har gjennom selskapet Videsh de siste årene vært aggressive i jakten på markeder og andeler i andre deler av verden. Statsselskapene i Kina og India har begge vært mye frempå de siste årene for å kunne sikre de folkerike landene de nødvendige oljereservene de trenger til fremtiden.

Nå bremser altså inderne noe opp.

– Min anbefaling til Videsh-teamet har vært å konsentrere seg om å sikre seg kvalitetssikre og verdifulle verdier fremfor å bare øke porteføljen, sier styreleder RS Sharma i ONGC til Reuters

Den syvende lisenslunden i India (NELP7) er like rundt hjørnet, og til sammen 57 blokker skal under hammeren. Sharma ønsker ikke å si hvilke eller hvor mange av disse ONGC selv har sett for seg å ta del i.

– Vi er Indias største aktør, og jeg vil bare si at vi skal beholde denne dominansen, svarer han til spørsmålet om selskapets planer for lisensrunden.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger