Publisert 4. februar 2000

LO og Industri Energi krever bedre trepartsoppfølging av offshoredykkere.

I et brev til administrasjonsminister Hanne Bjurstrøm underskrevet Trine Lise Sundes i LOs ledelse, foreslår LO og Industri Energi at det etableres et formelt trepartsforum knyttet til offshoredykkernes helse- og ansettelsesforhold. Dette skriver Industri Energi på sine nettsider .

– Dette er et viktig initiativ. Trepartsamarbeidet fungerer i dag alt for dårlig, og det er alt for mye usikkerhet knyttet til helseoppfølging av offshoredykkerne våre. Vi ønsker også å få mer trøkk i kravet vårt om at dykkerne også bør få faste ansettelser, sier Leif Johansen, forbundssekretær med spesielt ansvar for dykkere i Industri Energi.

Fagforeningene foreslår at det etableres et formelt trepartsforum, basert på reell arbeidstakermedviktning med et mandat som gir partene grunnlag for å drøfte de ulike problemstillingene knyttet til dykkernes helse og ansettelsesforhold, heter det i Industri Energi-artikkelen.

LO og Industri Energi ønsker blant annet at forumet skal drøfte og sette i gang tiltak til følgende punkter:

– Organisering av dykkervirksomheten med tanke på å sikre dykkerne faste og trygge ansettesesforhold.

– At forskningsresultater og anbefalinger fra det Nasjonale kompetansesenteret i Hyperbar- og dykkermedisin ved Haukeland Universitetssykehus tas i bruk i alle sammenhenger der dette er aktuel

– At helseundersøkelser og helseoppfølging av dykkerne både på kort og lang sikt utføres, brukes og registreres av uavhengig medisinsk fagmiljø

– At nødvendig dykkerkompetanse benyttes ved bemannede undervannsoperasjoner offshore- Tilrettelegging for arbeidstakere/dykkere ved redusert arbeidsevne som følge av ulykke, sykdom, slitasje eller lignende etter aml § 4-6.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger