Publisert 4. februar 2000

Eni vil kreve en lokal tilstedeværelse i Nord-Norge av leverandørene for at de skal få driftskontrakter på Goliat. Tre anbudsutlysninger ble også kjent i går: se hvilke her!

KREVER LOKAL TILSTEDEVæRELSE: For å levere i
driftsfasen til Goliat. (Ill.: ENI)

Selskapet hadde i går et leverandørseminar i samarbeid med Petro Arctic i Hammerfest. 100 personer møtte opp, og selskapet lanserte på møtet sin kontraktsstrategi for driftsfasen av Goliat-utbyggingen på møtet.

– I stedet for å dele ut en til tre store kontrakter, deler vi kontraktene opp i mange mindre enheter. Vi krever nå lokal tilstedeværelse fra Nord-Norge, og hvis det ikke er store nok aktører i Nord-Norge, krever vi at de nasjonale aktørene enten etablerer seg lokalt, inngår lokale allianser, gjør lokale ansettelser eller etablerer seg lokalt, inngår lokale allianser, gjør lokale ansettelser eller etablerer lokale verkstedfasiliteter, sier Andreas Wulff, kommunikasjonssjef i Eni Norge, til Dagens Næringsliv.

I forbindelse med seminaret ble også tre kontrakter presentert. Selskapet har lyst ut V&M-kontrakten for vedlikehold, modifikasjon og ingeniørstøtte på land, en HVAC-serviceavtale for varme, aircondition og kulde, i tillegg til en kontrakt for driftsstøtte innenfor operatørtjenester og kampanjevedlikehold. Eni har også planer om å presenter syv til åtte nye driftskontrakter i løpet av året. I tillegg vil flere andre driftskontrakter lanseres fram mot oppstarten i 2013.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger