Publisert 4. februar 2000

Oljemyggene på norsk sokkel vil ha et felles beredskapssenter for ulykker på norsk sokkel. Det kan koste 50 millioner kroner i året.

Bestia Risk Consulting har utført en studie på oppdrag fra Oljeindustriens Landsforening (OLF), som viser at å etablere et slikt senter vil koste 11 millioner kroner, og årlige vil koste 50 millioner kroner.

De siste årene har flere mindre selskaper etablert seg på norsk sokkel, og flere av disse stiller seg bak et slikt senter fremfor en desentralisert ordning, slik man har nå.

– Det vil være langt mer rasjonelt å etablere et proft senter som har folk på vakt hele tiden. Vi har ivret for en slik løsning hele tiden. Slik sikrer vi høy kompetanse og en effektiv håndtering av eventuelle hendelser, sier Erik Haugane, administrerende direktør i Det norske.

Også Revus støtter forslaget.

– For et selskap på vår størrelse, som ikke har kontinuerlige operasjoner, er det tungt å etablere en beredskapsorganisasjon. Med et felles senter sikrer vi kontinuitet og produktivitet, sier Vabø til Stavanger Aftenblad.

Rapporten er sendt videre til Petroleumstilsynet, som vil ta nærmere stilling til forslaget.

– Det er helt klart at vi stiller samme krav til små selskaper som de store operatørene. Det betyr at de må kunne håndtere en krise. Men regelverket legger opp il en stor grad av frihet til å velge løsning. Nå skal vi se nærmere på de forslag som ligger i rapporten, sier pressetalskvinne Inger Anda hos Petroleumstilsynet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger