Publisert 26. juni 2007

Oljeutvalget i Kristiansund har jobbet intenst for å få etablert et nasjonalt senter for oljevernberedskap i byen. Nå vil kommunen satse 250.000 kroner til et forprosjekt.

Kristiansunds rådmann Anton Monge har ifølge tk.no fremmet forslag om å bruke 250.000 kroner til et forprosjekt som skal avklare mulighetene for å etablere en nasjonal hovedbase i Kristiansund.

Arkivfoto:Statoil

Det er den sterkt økende trafikken av russiske oljetankere langs kystens om utgjør den største trusselen. Og ulykken utenfor Fedje i vinter viste klart at det er behov for å effektivisere oljevernet i Norge, skriver nettstedet.

Og det er ikke bare oljeutvalget i Kristiansund som mener at byen ligger ideelt plassert på norskekysten for å bli et nasjonalt senter for oljevernberedskap.

Det har ifølge tk.no kommet positive tilbakemeldinger fra blant annet Petroleumstilsynet, Oljedirektoratet, NHO og flere oljeselskaper.

– Vi må tenke helt nytt og i helt andre dimensjoner enn tidligere, sier Arnt A. Wærnes i oljeutvalget. Han er fornøyd med at Kristiansund kommune nå vil ta initiativ til å et forprosjekt.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger