Kristin Kragseth blir administrerende direktør i Petoro
Pressemelding
10. desember 2020
Foto: Vår Energi
Kristin Kragseth blir administrerende direktør i Petoro
Pressemelding
10. desember 2020

Kristin Kragseth er ansatt som ny administrerende direktør i Petoro. Hun forlater Vår Energi når ny CEO for selskapet er på plass, senest 1. juni 2021.

– Lederjobben i Petoro er en mulighet du får bare én gang i livet. Jeg gleder meg til å begynne i et selskap som er så viktig for Norge, sier Kristin Kragseth ifølge en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med at Kristin Kragseth har takket ja til stillingen som ny administrerende direktør i Petoro. Hun har de rette forutsetningene og kvalifikasjonene for å videreutvikle Petoro i en svært spennende, men også utfordrende tid både for selskapet og for næringen, sier styreleder i Petoro, Gunn Wærsted.

– Kragseth har bred og lang ledererfaring fra olje- og gassindustrien og har vært sentral i å utvikle Vår Energi til å bli den største uavhengige operatøren på norsk sokkel.

Petoro forvalter store ressurser og verdier på vegne av den norske stat. Selskapet er rettighetshaver til om lag 1/3 av olje og gassreservene på norsk sokkel med andeler i 195 lisenser og 35 produserende felt. Det produseres nær 1 million fat oljeekvivalenter per dag fra Petoros portefølje. I tillegg ivaretar selskapet den største eierandelen i transportsystemer og tilhørende landanlegg.

Kragseth er utdannet marineingeniør, med mastergrad fra Texas A&M University og har nær 30 års erfaring i olje- og gassindustrien, fra ExxonMobil, Point Resources og Vår Energi. Hun kommer nå fra stillingen som CEO for Vår Energi. Kragseth har tidligere hatt en rekke stillinger i ExxonMobil, både nasjonalt og internasjonalt, blant annet som Technical Manager for selskapets operasjoner i Norge.

Artikkelen oppdateres!