Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet (Ptil) har funnet fire avvik i forbindelse med sin granskning av brannen som oppstod på den halvt nedsenkbare riggen «Songa Dee» i desember i fjor.,Brannen medførte evakuering av alt mannskap bortsett fra sikkerhetsbemanningen. Brannen startet i det nye HVAC klimaanlegget (Heating, Ventilation and Air Conditioning). Også kontrollrom og beredskapssentral måtte evakueres på grunn av røykutviklingen.

Ptil konkluderer blant annet med at det nye anlegget ikke var konstruert og installert for å kunne fungere under de systemmessig gitte betingelsene om mulighet for luftstrøm i motsatt retning ved viftestopp. De mener også at det ikke hadde blitt gjennomført tilstrekkelige risikovurderinger i forbindelse med utskifting av HVAC-enheten.

I tillegg mener Ptil at det ikke var etablert nødvendige barrierer for å oppdage og iverksette nødvendige tiltak ved svikt i ventilasjonssystemet for boligkvarteret, og at kommunikasjonssystemene internt og mot land ikke var tilgjengelige for beredskapsledelsen og det øvrige beredskapspersonellet under den innledende fasen av hendelsen.

«Songa Dee» var på boreoppdrag for StatoilHydro på Trollfeltet da hendelsen fant sted. Rapporten fra Ptil inneholder også tolv andre observasjoner om forhold de ber riggeier, Stena Drilling, se nærmere på. Ptil har bedt selskapet om svar innen 22. april.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger