Publisert 29. mai 2007

Med tilbud om rause sluttpakker skal oljegiganten StatoilHydro kvitte seg med eldre arbeidstakere. Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) liker ordningen dårlig.,
NTB

Under debatten om stortingsmeldingen om seniorpolitikk ble Hanssen utfordret om ordningen av Høyres Martin Engeset. Engeset ville vite om statsråden synes sluttpakkene er en god utnyttelse av fellesskapets midler.

– Avtalen sender feil signaler til eldre arbeidstakere. Dette har jeg tatt opp med Statoils direktør, sa Hanssen, som la til at staten ikke akter å foreslå for generalforsamlingen i oljeselskapet å trekke tilbudet tilbake.

– Det viktigste vi kan gjøre er å peke på at de bedrifter som ikke fører en god seniorpolitikk, svekker sine muligheter til å gjøre det godt, sa arbeids- og inkluderingsministeren.

Sentralt i seniormeldingen som ble behandlet i Stortinget tirsdag, står ønsket om at seniorer skal holde ut lenger i arbeidslivet. Det rimer dårlig med sluttpakketilbudet i StatoilHydro, som sikrer at ansatte over 58 år beholder 70 prosent av lønnen fram til fylte 67 år, dersom de velger å slutte.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger