Publisert 4. februar 2000

StatoilHydros kinesiske oljeprosjekt Lufeng er i ferd med å avsluttes. Nå har StatoilHydro avtalt med feltpartner CNOOC at de får ta seg av nedstengingen av feltet.

StatoilHydro har undertegnet en avtale med China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) om å overføre sin eierandel på 75 prosent i feltet til CNOOC når feltets produksjon blir stengt ned senere i år. Dermed får CNOOC ansvaret for å avvikle feltet, som har produsert fem år lenger enn opprinnelig antatt.

– Lufeng er en suksesshistorie i StatoilHydro. Det var vårt første internasjonale operatørskap og endte opp med å produsere langt mer enn det som opprinnelig var forventet. Dette er et eksempel på godt samarbeid mellom et nasjonalt oljeselskap og oss. Avtalen om overføring av ansvaret for avviklingen er en viktig milepæl for begge selskaper, og gir oss muligheten til å fokusere sterkere på framtidige vekstmuligheter sammen med CNOOC, sier Torgeir Kydland, leder for INT Eurasia, Midtøsten og Asia hos StatoilHydro i en pressemelding.

Feltet ligger sørøst for Hong Kong, og ble oppdaget av Occidental i 1983. Statoil kjøpte sine eierandeler i feltet fra Ampolex i 1996, og feltet kom i produksjon i 1997. Opprinnelig skulle feltet produsere 25 millioner fat olje, men passerte før nyttår 42 millioner fat.

Lufeng er StatoilHydros eneste produserende felt i Kina. I tillegg til et prosjektkontor for driften av feltet i Shekou i Sør-Kina, har selskapet også et kontor i Beijing som jobber med nye forretningsmuligheter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger