Publisert 4. februar 2000

Nexus Floating Production ser bare en måte å få arbeid til sin FPSO «Nexus #1»; de ser seg nødt til å restrukturere selskapet, for å vinne Premier Oils gunst.

Styret i selskapet skriver i en pressemelding at de ikke ser noen andre muligheter for å skaffe arbeid til selskapets første FPSO, «Nexus #1», enn tilbudet fra Premier Oil, og Premier har stilt som krav til en avtale at selskapet må restruktureres. Derfor jobber styret nå med en omstrukturering for å skaffe kapital til selskapet.

I forbindelse med kontrakten trenger selskapet rundt en milliard kroner i kapital til feltspesifikke investeringer. I tillegg til dette kapitalbehovet trenger også selskapet penger til operasjonskostnader, arbeidskapital og finansielle kostnader fram til første olje blir produsert. Det er forventet å skje i september 2010, melder selskapet.

Kontrakten med Premier er på seks år med tre opsjoner på ett år hver. Kontrakten vil ifølge en børsmelding fra selskapet føre til mellom 425 og 445 millioner kroner i årlig driftsresultat før avskrivninger og spesielle poster.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger