Publisert 4. februar 2000

De kurdiske selvstyremyndighetene i Nord-Irak har satt DNOs produksjon i området på pause etter konflikten med Oslo Børs. Rydder ikke DNO opp, kan de bli kastet ut av Nord-Irak.

I forrige uke ble det kjent at de kurdiske selvstyremyndighetene hadde kjøpt en aksjepost i DNO International, og deretter solgt den rett etter å ha offentliggjort prisdrivende informasjon. Ifølge Oslo Børs har selskapet prøvd å holde dette skjult, og for å underbygge sine påstander har børsen offentliggjort flere dokumenter som DNO og de kurdiske myndighetene mener er taushetsbelagte. I går ettermiddag varslet DNO at de kunne komme til å saksøke Oslo Børs , og nå har myndighetene i Nord-Irak satt selskapets produksjon i området på pause.

Ifølge Upstream har myndighetene stanset eksporten fra selskapets felt, og gitt kontroll over produksjonsfasilitetene til DNOs feltpartnere. Suspensjonen kan vare i opptil seks uker, og myndighetene krever at DNO finner en måte å gjenopprette ryktet til regionalmyndighetene og løser alle problemene sine med Oslo Børs.

– Hvis DNO ikke klarer å rette opp i dette, kan myndighetene vurdere å avslutte DNOs engasjement i Kurdistan, med eller uten kompensasjon, skriver selvstyremyndighetene i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger