Kværner landet storavtale med Statoil

Publisert 26. juni 2014

Rammekontrakt på leveranser av stålunderstell.,

Statoil signerer i dag en rammeavtale med Kværner for leveranser av stålunderstell til Nordsjøen i perioden fram til 2020. Samtidig inngår selskapene en intensjonsavtale om leveranse av to stålunderstell (jackets) til Johan Sverdrup-feltet – sistnevnte avtale har alene en verdi på NOK 3 milliarder.

– Det er veldig gledelig at Kværner har jobbet frem en konkurransedyktig og fremtidsrettet leveransemodell. Her demonstrerer Kværner at innsatsen for reduserte kostnader og økt effektivitet gir uttelling. Dette er inspirerende for oss i Statoil. Sikker og kostnadseffektiv ressursutnyttelse og langsiktig verdiskapning er vår viktigste oppgave, sier Helge Lund, konsernsjef i Statoil, i en melding.

TORD LIEN OM AVTALEN: – Svært gledelig

Statoil har ifølge pressemeldingen over tid engasjert seg aktivt i arbeidet med å styrke konkurransekraften i norsk leverandørindustri gjennom blant annet industrisamarbeidet i Konkraft samt i tett dialog med en rekke leverandører om muligheter for forenkling, effektivisering og kostnadsreduksjon.

Sverdrup først ut
Den første Statoil-utbyggingen som vil benytte denne avtalen er Johan Sverdrup, som skal bygges ut med fire installasjoner med stålunderstell.

– Sverdrup-utbyggingen er historisk og den største siden 80-tallet på norsk sokkel. Det er et industriprosjekt med en tidshorisont på 50 år. Med denne intensjonsavtalen faller en ny viktig brikke på plass i planleggingen av første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen, sier Helge Lund.

Statoil med partnere og Kværner signerer i dag intensjonsavtalen om leveranser av to stålunderstell til Johan Sverdrup-utbyggingen. Avtalen gjelder stigerørsplattformen og boreplattformen, som er de to største og mest krevende stålunderstellene på feltsenteret. Understellet for stigerørsplattformen skal leveres sommeren 2017 og understellet til boreplattformen skal leveres våren 2018. Intensjonsavtalen for de to første plattformene på Johan Sverdrup-feltet forutsetter investeringsbeslutning for Sverdrup-utbyggingen i februar 2015.

Kværner er allerede involvert i utbyggingen av Johan Sverdrup gjennom sin rolle som underleverandør i forprosjekteringen av feltsenteret. Det er Aker Solutions som gjennomfører forprosjekteringen og benytter som del av denne Kværner til design av feltsenterets understell.

Kontraktene på stålunderstell til boligkvarteret og prosessanlegget forventes tildelt i midten av 2015, hvor Kværner er en av flere aktuelle leverandører.

Siste fra forsiden

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger