Kværner leverer Eldfisk-topside

Publisert 16. mai 2014

I dag forlater Eldfisk 2/7 S topside Kværners verft på Stord.,I mars 2011 signerte Kværner en kontrakt med Conocophillips om levering av topside for Eldfisk 2/7 S integrert produksjonsplattform. Plattformdekket ble ferdigstilt i april 2014 som planlagt, og vil bli slept til feltet i Nordsjøen fredag 16. mai.

– Vi er svært stolte av Eldfisk-leveringen. Det er en state-of-the-art plattform og muligens en av de mest komplette plattformdekk som er levert, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

Eldfisk 2/7 S-plattformdekket består av en kombinert bolig- og utstyrsmodul og en kombinert prosess- og brønnhodemodulen, med en totalvekt på 15.500 tonn. Prosjektet ble gjennomført med fabrikasjonleveranser fra underleverandører i Polen og Finland, mens fabrikasjon, sammenstilling og ferdigstillelse ble gjennomført ved Stord. I tillegg omfattet kontrakten byggingen av to broer, én støttemodul og en fakkel, som alle ble levert i 2013 direkte til feltet fra Kværners underleverandører i Polen. På det meste har Kværner hatt mer enn 2.000 personer involvert i prosjektet.

Etter at topside forlater Stord vil det bli slept til feltet og løftet opp på stålstålunderstell i to separate heiser. Kværner vil deretter utføre offshore hook-up-arbeid for å klargjøre plattformen for produksjonsstart. Dette arbeidet har allerede startet og vil fortsette gjennom sommeren og inn i høsten.

– Effektiv hook-up og forberedelse til produksjonsstart er en spesialisert bransje der vi har gode erfaringer. Vi ser fram til å følge Eldfisk offshore for å bistå kunden med kompletteringsaktivitetene, sier Haugan.

Eldfisk er en del av Ekofisk -området og har vært i produksjon siden 1979. Feltet ligger i den sørlige delen av Nordsjøen, om lag 300 kilometer fra kysten.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger