Publisert 4. februar 2000

Lundin Norway AS har erklært en opsjon i kontrakten til Edvard Grieg plattformdekket på utførelse av offshore påkobling og ferdigstillelsesassistanse. Estimert verdi er 525 millioner kroner. (Illustrasjopn: Lundin)

Kværner ble i mai i år tildelt en kontrakt for engineering, innkjøp og fabrikasjon (EPC) av dekket til Edvard Grieg (tidligere Luno)-plattformen, med kontraktsverdi på åtte milliarder kroner. Lundin Norway AS har nå erklært en opsjon i kontrakten for gjennomføring av offshore påkobling og ferdigstillelsesassistanse, hvilket vil øke kontraktsverdien med om lag 525 millioner kroner.

Plattformdekket har en totalvekt på 21.000 tonn og består av en hovedmodul, en kombinert bolig- og utstyrsmodul, en prosessmodul og et flammetårn.

Leveringstidspunkt er april 2015.

Som selskapet annonserte i januar, skal Kværner også levere stålunderstellet til Edvard Grieg-plattformen under en egen EPC-kontrakt. Stålunderstellet veier 14.500 tonn og vil bli levert fra Kværners spesialiserte verft for stålunderstell på Verdal våren 2014, cirka ett år før dekket.

Produksjonen på Edvard Grieg-feltet forventes å komme i gang mot slutten av 2015, med en forventet brutto produksjonstopp på rundt 90.000 fat per dag. Oljen vil bli prosessert og transportert i en ny rørledning til Grane-feltet og videre via Granes rørsystem til Sture-terminalen.

Lundin Norway AS er operatør og eier 50 prosent av lisensen. Partnerne er Wintershall (30 prosent) og RWE Dea (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger