Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har bestemt seg for å kalle sitt spesialiserte EPC-selskap for Kværner. Dermed vrakes navnet Aker Contractors. – Kværner-navnet representerer en stolt historie i Nordsjøen og internasjonale markeder, sier Røkke.

Kværner-navnet forsvant helt da Aker Kværner ble
døpt om til Aker Solutions i 2008. Nå gjenoppstår
Kværner som et spesialisert EPC-selskap.

Det har lenge vært kjent at Aker Solutions vil skille ut EPC-virksomheten i et eget selskap. I går ble styret i konsernet enig om framdriftsplanen, og forslår en fisjon for den ordinære generalforsamlingen som skal avholdes 6. mai.

I en melding til Oslo Børs gjør Aker Solutions det klart at det nye selskapet, som til nå har blitt omtalt som Aker Contractors, skal hete Kværner – og at det siktes mot separat notering på Oslo Børs i juli. Selskapet viderefører dermed en industriarv som strekker seg tilbake til 1853.

– Stolt
– Aker Solutions rendyrker sin kjernevirksomhet i separate selskaper. De nye fokuserte enhetene har en klar ambisjon om å vokse i sine respektive markeder: Kværner som et spesialisert EPC-selskap skreddersydd for å møte trender og kundenes behov i det globale EPC-markedet, og Aker Solutions som en totalleverandør av engineering, teknologier, løsninger og tjenester for oppstrøms olje- og gassindustrien, sier arbeidende styreformann i Aker Solutions, øyvind Eriksen, i meldingen.

– Kværner-navnet representerer en stolt historie i Nordsjøen og internasjonale markeder. Jeg er stolt av at et slikt kraftfullt navn gjenintroduseres gjennom et EPC-selskap med sterke vekstambisjoner. Jeg ser frem til å være en del av å skrive det neste kapitelet i Kværner-historien. Jeg er overbevist om selskapets potensial for fremtiden, sier Kjell Inge Røkke, hovedeier i Aker ASA i samme melding.

Ville foretrukket Aker-navnet
– Verftene på Stord og Verdal har brukt Aker navnet i flere tiår, og vi ville ha foretrukket å fortsette denne tradisjonen. Viktigst er imidlertid de løftene Aker ASA og dets hovedaksjonær Kjell Inge Røkke har gitt om å fortsette å støtte og investere i virksomheten vår. Vi ser frem til å bygge et fremgangsrikt selskap sammen med ledelse og eiere, sier Atle Teigland konserntillitsvalgt og styremedlem i Aker Solutions.

Kværner startet konstruksjonsarbeid for offshoreprosjekter på 1970-tallet. På 1990-tallet var konsernet en internasjonal aktør innen skipsbygging, olje og gass, treforedling og papir, samt ingeniørtjenester og bygg- og anleggsvirksomhet.

På 2000-tallet fusjonerte Kværner med Aker, og dannet senere Aker Kværner – som skiftet navn til Aker Solutions i 2008.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger