Kværner skal bygge hydrogenmoduler sammen med Nel
Pressemelding
4. mars 2020
Foto: NEL
Kværner skal bygge hydrogenmoduler sammen med Nel
Pressemelding
4. mars 2020

Nel ASA og Kværner har inngått en strategisk samarbeidsavtale for hydrogenprosjekter.

Selskapene skal samarbeide om spesifikke grønne hydrogenprosjekter og standardisering av løsninger for storskala hydrogenproduksjons-anlegg, ifølge en børsmelding.

I avtalen har selskapene identifisert en rekke prosjekter som de skal samarbeide om i tiden fremover. Arbeid er allerede igangsatt for å i fellesskap utvikle en standardisert 20 megawatt H2 produksjonsmodul.

Videre skal det utvikles standardisert design for store (100 megawatt+) moduler for å imøtekomme den forventede etterspørselen etter større anlegg.

Nel er et globalt hydrogenselskap som leverer optimaliserte løsninger for produksjon, lagring og distribusjon av hydrogen fra fornybar energi.

– Vi har i løpet av de siste femti årene utviklet et sett med ferdigheter, som omfatter utførelse av kompleks EPCI-prosjektutvikling. Vi er også blant de mest erfarne entreprenørene når det gjelder strukturer og installasjoner til havs. Våre ferdigheter er anerkjente, verdifulle og ikke minst direkte overførbare til fornybarsegmentet, sier Karl-Petter Løken, konsernsjef i Kværner.