Publisert 30. juni 2020

Kværner er av Allseas tildelt oppdraget med å ta fra hverandre og resirkulere tre plattformdekk, tre stålunderstell og fire broer fra Valhall- og Hod-feltene, med en samlet vekt på 33 000 tonn, samt opsjoner på ytterligere 5000 tonn.

Oppdraget vil på topp gi arbeid til rundt 100 personer.

Kværner er allerede i gang med demoleringen av den gamle Valhall boligplattformen, men har nå fått ytterligere fjerningsoppdrag på feltet. AkerBP har gitt Allseas, med Kværner som underleverandør, i oppdrag å fjerne og demolere boreplattformen og produksjonsplattformen fra Valhall-feltet, i tillegg til den ubemannede Hod-plattformen som er tilknyttet Valhall. Oppdraget inkluderer også tre stålunderstell og fire broer som går mellom plattformene.

Strukturene vil bli tatt av felt av Allseas, og levert på Kværners demoleringsanlegg på Stord hvor de vil bli demontert og resirkulert.

De første strukturene er ventet å ankomme i 2022. Da ankommer først boreplattformen, prosess­plattformen og et stålunderstell fra Valhall-feltet, mens Hod og de øvrige strukturene er planlagt å komme i 2025. Metodearbeid vil påbegynnes i løpet av dette året, mens detaljert offshore kartlegging og engineeringsarbeid starter i 2021.

Siste fra forsiden

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

+

Ferdig med første del av borejobben på Maria Fase 2

+

Fant opptil 90 millioner fat i fjor – skal bore pilotbrønn for mulig utbygging

+

Har spuddet Brokk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger