Publisert 8. desember 2008

Konstituert departementsråd Villa Kulilds private investeringer i aksjemarkedet over flere år er meget alvorlig, mener lederen av Stortingets miljø- og energikomité, Gunnar Kvassheim (V)., NTB

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) er svært tilbakeholden med å kommentere saken. I debatten om Olje- og energidepartementets budsjett i Stortinget mandag., sa han bare at saken aktualiserer spørsmålet om retningslinjer.
I forrige uke ble forholdet kjent i Olje- og departementsdepartementet. Søndag gikk hun av.
Kulild eier det private selskapet Kulild Invest sammen med ektemannen Petter Dragesund, som er corporatesjef i Pareto. Selskapet har siden 2005 investert uten at noen av statsrådene har vært klar over virksomheten, skriver Dagens Næringsliv.
Meget alvorlig – Dette er meget alvorlig og en rolleblanding av en slik karakter at det er tid for en opprydding. Det som har skjedd bør få konsekvenser for det videre arbeidet i departementet, sa Kvassheim da han åpnet debatten. Han spurte hvordan statsråden vil følge opp saken, hva han vil gjøre for å bedre rutinene, om alle realitetene er belyst og om det er noen kobling mellom stillingen som departementsråd og private investeringer. Statsråden er ikke kjent at det foreligger noen koblinger mellom Kulilds utøvelse av jobben som departementsråd og familiens private selskap. – Vi vil gå gjennom saken med sikte på å få sikre rutiner, svarte Riis-Johansen. Olje- og energiministeren sier ellers at han beklager Kulilds avgang, og understreker at hun har utøvet jobben på en svært god måte. Sa opp Kulild var ekspedisjonssjef i Olje- og energidepartementet fram til 5. august. Hun har siden 5. august i år vært konstituert departementsråd mens Elisabeth Berge er sykmeldt. – Etter en samlet vurdering og av hensyn til familien har jeg sagt opp min stilling i Olje- og energidepartementet. Statsråden er gjort kjent med denne beslutningen, sier Kulild via departementets kommunikasjonssjef Stein Hernes. . Kulilds selskap har siden 2005 investert på Oslo Børs. Ved begynnelsen av året var selskapet eier av aksjer og fondsandeler for 42 millioner kroner. Kulild sa fredag at hun for tre år siden varslet departementsråden om investeringene, men informasjonene har ikke gått videre til noen av statsrådene hun har jobbet under. Først fredag ble Riis-Johansen varslet.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger