Publisert 2. juli 2008

Kvinner i de store industrilandene har fortsatt 20 prosent mindre sjanse til å få lønnet arbeid enn menn. Og de tjener i gjennomsnitt 17 prosent mindre enn mennene, viser en rapport fra OECD.

NTB

Minst 30 prosent av lønnsgapet og 8 prosent av ulikheten i tilbud om sysselsetting kan tilskrives ren diskriminering, heter det i rapporten som ble lagt fram onsdag. Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling vil nå prioritere arbeidet for å få kvinner i jobb.

– Styrket innsats for like muligheter i arbeidslivet er et nøkkelmål for OECD-land. Nesten alle disse landene har i løpet av de siste tiårene vedtatt lover mot diskriminering på jobbmarkedet, het det i en pressemelding onsdag.

– Diskriminering på arbeidsmarkedet er fortsatt et stort hinder, sier generalsekretær Angel Gurria i OECD, der Norge er ett av de 30 medlemslandene.

– Mange arbeidsplasser har ikke bare et «glasstak», men også «glassdører», tilføyde han.

«Glassdørene» er lite synlige stengsler som hindrer diskriminerte grupper som kvinner og folk fra etniske mindretall i å komme inn på jobbmarkedet. «Glasstaket» gjør det vanskelig for dem som er innenfor – og spesielt kvinner – i å nå opp til lederstillinger.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger