Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har besluttet å fremskynde reparasjonen av Kvitebjørn-rørledningen til første kvartal av 2009. Rørledningen ble steng i august grunnet gasslekkasje.

StatoilHydro meldte nylig at de ikke kom til å fremskynde reparasjonen, som da skulle utføres på vårparten i 2009. Nå har selskapet gjort nye vurderinger av alternative reparasjonsløsninger, og arbeidet er planlagt å starte rundt årsskiftet.

Selskapet skriver at på bakgrunn av usikkerheten knyttet til værforholdene i Nordsjøen på denne årstiden, er det ikke mulig å fastslå hvor langt tid reparasjonsarbeidet vil ta.

– Dersom vi lykkes med den primære reparasjonsløsningen forventer StatoilHydro at produksjonen blir gjenopptatt innen utgangen av første kvartal av 2009, skriver selskapet i en pressemelding.

Kvitebjørn skal fortsette planlagt boreprogram i tiden frem mot reparasjonsarbeidet, samt gjeninnføre nødvendig planlagt vedlikehold.

Visund-feltet har også benyttet Kvitebjørn-rørlednigen til gasseksport, men denne gassen reinjiseres i reservoaret. Oljeproduksjonen på Visund skal fortsette, men på et lavere nivå enn normalt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger