Kvitter seg med tapsprosjekt

Scana selger Scan Steel Söderfors. (Foto: Scana)
Publisert 2. februar 2015

Scana Industrier ASA signerte fredag kveld 30. januar en aksjekjøpsavtale med Applied Value Group-eide Garden Growth Industries AB. Avtalen gjelder salg av Scanas 100 prosent eierandel i Scana Steel Söderfors AB. Salget skjer gjennom datterselskapet Scana Energy Holding AB i Sverige.

Avtalen gjennomføres mandag 2. februar 2015 med umiddelbart oppgjør. Ny eier vil umiddelbart overta ansvar for daglig drift av selskapet sammen med eksisterende organisasjon og overtar samtidig ansvaret for selskapets forpliktelser, melder Scana Industrier.

Scana Steel Söderfors AB ble kjøpt av Scana Industrier i 1995 og er lokalisert i Söderfors nord for Stockholm, Sverige. Söderfors hadde i 2013 en omsetning på NOK 202 millioner og et negativt resultat før skatt på NOK 48,5 millioner.

Salgssummen er SEK 30 millioner, basert på enterprise value (EV), med cash og gjeldfri balanse. Salget medfører et regnskapsmessig tap på ca. NOK 100 millioner for Scana.

– Salget er en del av Scanas aktiviteter for å sikre konsernets gjenværende kapitalstruktur og avhendelse av selskap som ikke inngår i fremtidig kjernevirksomhet, sier konsernsjef i Scana Industrier ASA, Jan Henry Melhus.

”Transaksjonen anses som riktig da Söderfors har påført konsernet betydelige negative resultater de siste årene. Samtidig er transaksjonen med på å redusere Scanas likviditets- og operasjonelle risiko,” melder Scana.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger