Publisert 4. februar 2000

Til tross for et tappert forsøk på å samle småleverandørene i et eget forbund, ser det ut til at interessen for Produktleverandørenes forbund lar vente på seg.

STIFTERNE OG DET OPPRINNELIGE STYRET:Fra venstre: Jørn Einar Berg
fra Ahlsell Oil & Gas, Tore Christiansen fra SFF, Hans M. Christiansen
fra Navigator Consult og Jan Arild ørke fra
Ahlsell. (Foto:MAIKEN REE)

Forbundet ble stiftet under det første møtet i Stavanger 28. april i år, til tross for at kun seks av 240 bedrifter møtte opp.

Nå har initiativtaker Navigator Consult vært på frierferd til leverandørene i Bergen og Oslo, men medlemskapene har ikke tatt av.

– Vi har fått en del respons og en del bedrifter har meldt sin interesse for Produktleverandørenes forbund. Nå kommer vi til å vente til 1. juli med å se hvem som melder seg inn før vi går videre med ting. Det er de som har tegnet medlemskap som bestemmer veien videre, sier leder i Navigator Consult, Hans M. Kristiansen, til Oilinfo.

Hemmelig antall medlemmer
Kristiansen ønsker ikke å si hvor mange bedrifter som har tegnet medlemskap i forbundet, men fra før er Ahlsell Oil and Gas og SFF medlemmer. De to bedriftene stilte også som styremedlemmer, som senere skulle byttes ut med styremedlemmer fra Bergen og Oslo. Dette sier Kristiansen er på plass.

– Vi har fått et styremedlem fra Bergen og muligens en fra Oslo, sier han, uten å spesifisere hvilke bedrifter som er representert.

– Det er viktig for oss at alle landsdelene er representert, og at sammensetningen av bedrifter er god. Vi prøver å få en blanding av ulike størrelser og produkter, sier Kristiansen.

Kan skyldes styreprosesser
Initiativtakeren tror den manglende responsen kan skyldes interne prosesser i de ulike selskapene.

– Vi har sendt innmeldingsskjema til alle bedriftene, men det kan hende at dette må opp i et eventuelt styre. Vi håper at ting vil falle på plass før 1. juli, men det er uansett opp til de enkelte bedriftene om de ønsker å være med på dette, sier han.

Tanken bak Produktleverandørenes forbund er å samle de små utstyrs- og produktleverandørene for å styrke posisjonen i markedet. Spesielt kontraktene som brukes mellom leverandør og kunde er et problem, hvor et enormt ansvar blir pålagt de små bedriftene uten at de har kapasitet til å gjøre noe med det.

– Les også: Småleverandørene forener krefter

Leverandørene må samles, ikke splittes

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger